Strona główna ˇ Artykuły ˇ Ciekawostki ˇ Sprzęt ˇ Moja galeria ˇ Programy ˇ Słownik ˇ SKLEP ASTRONOMICZNY ˇ FORUMśroda, Wrzesień 08, 2010
Zobacz Temat
Astronomia - Czemierniki. Serwis astronomiczny - astro-czemierniki.pl | ASTRONOMIA | ASTRONOMIA OGÓLNA
Strona 1 z 16 1 2 3 4 > >>
Autor Zmiana biegunów
~wojtek
Użytkownik

Dodane dnia 08-07-2008 11:14
przebiegunowanie planety wedłóg naukowców ma nastąpić w 2012 roku efekty uboczne mogą być dramtyczne niektórzy twierdzą że

może być armagedoen moim zdaniem przesadzają mogą więkrze promieniowanie kosmiczne uv może paść łonczność przbiegunowanie ma być nie tylko na ziemi ale tak że słońcu tak naprawde nikt nie wie co może się dziać podczas zmiany biegunów na planecie ostnie buło za wczasów neantertala .

Edytowane przez @admin dnia 02-02-2009 18:53
8775976 Wyślij Prywatną Wiadomość
Autor RE: zmiana biegunów
~DrozD94
Użytkownik

Dodane dnia 11-07-2008 13:25
Już w 2012 roku? Ja słyszałem trochę inaczej.

Coś podobnego może nastąpić podczas zderzenia galaktyk w którym będziemy uczestniczyli. Tylko, że to będzie za 5mln lat.
Wyślij Prywatną Wiadomość
~wojtek
Użytkownik

Dodane dnia 11-07-2008 16:48
wiem ze galaktyka andromeda leci kursem kolizyjnym ku naszej galaktyki ale zdezy dlugo potym jak nasze slonce zgasnie czyli za 10 miliardow lub 15 miliardow lat
8775976 Wyślij Prywatną Wiadomość
~DrozD94
Użytkownik

Dodane dnia 14-07-2008 23:39
czytałem, że kalendarz majów kończy się na 2012 roku

a co z naszym euro???smiley
~Karolina232
Użytkownik

Dodane dnia 15-07-2008 11:25
Lepiej dla nas bo nie wiadomo czy zdążymy
Jednak mam nadzieje że się uda.
Euro oczywiście smiley
~krzycho
Użytkownik

Dodane dnia 01-08-2008 18:10
Czy może rok2012 związany jest z planetą X czyli NIBIRU ?
~kramar
Użytkownik

Dodane dnia 10-08-2008 21:37
jeśli mowa o NIBIRu to mam dość ciekawe informacje od ludzi, może są smieszne niektóre ale ciekawe. http://www.masterminds.pl/astronomia_wrzechswiat.16/Planeta,Nibiru,minie,ziemie,w,2012-2013.31.html

Uchwyć moment...
~Marsjanin
Użytkownik

Dodane dnia 10-08-2008 23:26
Majowie na 2012 przewidzieli nie koniec świata ale koniec jednej ery w dziejach ziemi i początek drugiej(takie przejście)smiley
mają temu towarzyszyć zmiany klimatyczne wywołane....?
no i tu zaczyna sie problem bo jedni że przebiegunowanie drudzy zwiększona aktywność Słońca inni ze Nibiru ale oczywiście żeby było ciekawiej to znaleźli sie i tacy którzy sadza że przyczyną jest Nibiru które wywoła zwiększoną aktywność Słońca co razem ze zbliżającym sie olbrzymem da zmiany klimatyczne na Ziemi których efektem będzie np epoka lodowcowa na północnej półkuli czyli także w Polsce
będzie zimno ale to pryszcz bo ja lobię mrozik
swoja drogą w zimę lepszye niebo do obserwacjismiley

"Wierność psa jest bezcennym darem nie mniej zobowiązującym niż ludzka przyjaźń"
Konrad Lorenz
~kramar
Użytkownik

Dodane dnia 11-08-2008 20:03
http://pl.youtube.com/watch?v=8H8fbRCPyI0&feature=related
mamy rozwiązanie. hehe. ludzie nie maja co wymyślić smileysmileysmiley

Uchwyć moment...
~krzycho
Użytkownik

Dodane dnia 12-08-2008 17:04
Jeśli posiadacie program Google Earth to to jest ciekawe
http://i36.tinypic.com/314zc6d.jpg
dlaczego wycieli ten kawałek obrazu z Oriona?
~kramar
Użytkownik

Dodane dnia 12-08-2008 19:24
czy Nibiru ma być widoczne w tym pasie?? nie orientuje sie jeszcze tak zaawansowanie w astronomii. ale jeśli tak to może coś być w tym nie tak. i dlaczego nikt nie wyjaśnia tego, przecież wszystkie www huczą o Nibiru.
Jesli filmik coś ma w sobie prawdy to będziemy mieli pecha, bo nikt nie kwapi sie do pomocy i choćby zabezpieczyc sie i odkryć prawde. ale nie wydaje mi sie.

Uchwyć moment...

Edytowane przez ~kramar dnia 12-08-2008 19:25
~Marsjanin
Użytkownik

Dodane dnia 12-08-2008 21:05
jeśli to prawda ( pamiętajmy że mieliśmy już nie jeden koniec świata:lolsmiley
to nibiru miałaby być widoczna z Polski dopiero w 2011
Więc aby się dowiedzieć musimy czekać

"Wierność psa jest bezcennym darem nie mniej zobowiązującym niż ludzka przyjaźń"
Konrad Lorenz
~beznick
Użytkownik

Dodane dnia 19-08-2008 06:08
Nowy jestem... na forumsmiley. Przebiegunowanie ma być w 2012 na wskutek hiperaktywności Ślońca, ale w ~1960r. też była taka "hiperaktywność"... i nic się nie stało. Toż to są brednie. Za to Nibiru (jeśli to planetasmiley) przeleci pasem planetoid, a jeśli będzie nawet w opozycji z Ziemią... to też nic się nie stanie... w końcu nie będzie takiej powodzi jaka była z arką Noego (to też coś do tego ma...), bo przecież inaczej co pół roku byłaby powódź z powodu Wenus...
~Marsjanin
Użytkownik

Dodane dnia 19-08-2008 16:00
och widzę ze kolega optymista smiley popieram podejście do sytuacji aczkolwiek cała sytuacja z nibiru jest dość ciekawa ( dzięki niej zapoznałem się przynajmniej trochę z wierzeniami Sumerów i dowiedziałem się o labiryncie pod pustynia w Egipcie smiley )
jednakże jakby na to nie spojrzeć to mały koniec świata by nam sie przydał bo uważam ze ludzie sie za bardzo rozkokoszyli na naszej kochanej ziemi i przydałoby się lekkie sprowadzenie całej cywilizacji na ziemię poza tym może przyczyniłoby sie to do zjednoczenia wszystkich ludzi bo jak na razie to z jednością mamy problemy

Konrad Lorenz
~Karolina232
Użytkownik

Dodane dnia 20-08-2008 14:54
Popieram
~Karolina232
Użytkownik

Dodane dnia 20-08-2008 18:00
Jak myśle, że życie na Ziemi mogło by zniknąć przez nas (ludzi) robi mi się tak jakoś ciężko na sercu.smiley

~chernieta
Użytkownik

Dodane dnia 20-08-2008 18:09
taa cywilizacja dążąca do samozagłady... to by było masakryczne!

per aspera ad astra
12716344 Wyślij Prywatną Wiadomość
~Marsjanin
Użytkownik

Dodane dnia 20-08-2008 20:05
ale przecież tak jest dopiero po 2 tysiącach lat niszczenia ziemi (3 ostatnie wieki były najgorsze) zauwazylismy ze ja niszczymy
myslę ze minie jakies kolejne 300 400 lat zanim zaczniemy coś konkretnego robic i na dobre nauczymy sie łaczyc codzienne zycię z ekologia i ochrona srodowiska naturalnego
mamy XXI wiek a w lasach i przydroznych rowach wciąż dzikie wysypiska to smutne ale to o czymś swiadczy a mianowicie ze Bóg sie pomylił stawiajac ludzi na tak odpowiednim stanowisku i dajac nam taka wladze (ze to niby nasza inteligencja:lolsmiley

Konrad Lorenz
~Marsjanin
Użytkownik

Dodane dnia 20-08-2008 20:14
no ale zeby nie było tak smutno i zę wszystko jest bleeeee
to pocieszmy sie ze sa przecież ludzie którzy sa inteligentni i wielcy samym soba maja ideały i cele
osobiscie raczej wielu takich nie znam ale ponoć jest ich więcej
jednak wciąż za mało żeby zapanować nad hołotą
no a przeciez wystarczy ze człowiek umie marzyć dostrzec niewidoczne usłyszeć to czego nie słychac poczuć to czego nie ma a świat juz jest piękniejszy tecza bardziej kolorowa trawa zielensza swiergot swierszca glośniejszy iiiii GWIAZDY JAŚNIEJ ŚWIECĄ

Konrad Lorenz
~Marsjanin
Użytkownik

Dodane dnia 20-08-2008 20:14
słowa

Konrad Lorenz
Strona 1 z 16 1 2 3 4 > >>
Skocz do Forum:
Logowanie
Login:

Hasło:

Pamiętaj mnie

Korzyści z rejestracji

Nie pamiętasz hasła?

GIEŁDA ASTRONOMICZNA

astro-czemierniki.pl Copyright © 2005-2008 by Marek Jeżowski. All rights reserved.